Ahora-que-ya-estamos-en-verano-en-pleno-calor-sabes-cmo-actuar

Ahora que ya estamos en verano, en pleno calor ¿sabes cómo actuar?

21/06/2018

Bajar las ventanillas del coche antes de iniciar la conducción
Temperatura máxima del aire de 24°C
Evitar las comidas copiosas
Intentar conducir en las horas de menor radiación solar (mañana o atardecer)
Incrementar los descansos
Hidratarse bien

[LLEGIR MÉS]
Els-principals-dubtes-dels-conductors-novells

Els principals dubtes dels conductors novells.

20/06/2018

Els conductors surten de l'autoescola amb alguns conceptes no del tot clar. I és que els novells tenen dubtes relacionats amb com omplir un comunicat d'accident, com arrencar en costa i, fins i tot, com posar gasolina.

[LLEGIR MÉS]
Com-reaccionar-davant-un-vehicle-prioritari-en-servei-demergncia

Com reaccionar davant un vehicle prioritari en servei d'emergència.

19/04/2018

És obligatori facilitar el pas als vehicles d'emergències, no fer-ho suposa una infracció greu. L'actual Reglament General de Circulació, en els seus articles 67 i 68, reconeix la prioritat de pas d'aquests vehicles, que estan exempts de complir determinades normes de circulació durant l'acompliment de la seva labor, sempre que no posin en perill a cap usuari de la via. L'article 69 d'aquest Reglament recull l'obligació dels conductors de facilitar-los el pas “apartant-se normalment a la dreta o detenint-se si fos necessari”.

[LLEGIR MÉS]
Aturar-el-cotxe-amb-seguretat

Aturar el cotxe amb seguretat.

27/03/2018

El sistema de frens es compon d'una sèrie d'elements que treballen en conjunt per aturar el vehicle cada vegada que faci falta amb l'efectivitat necessària. Aquests components s'adapten a la potència i prestacions del cotxe. Si bé en tots els vehicles són bàsicament els mateixos elements, un utilitari lleuger i poc potent no té les mateixes exigències per aturar-que un esportiu capaç d'unes elevades prestacions, o un SUV gran, que superarà de llarg les dues tones i mig de pes en ordre de marxa. El fabricant busca el millor compromís entre l'eficàcia dels frens i el preu del conjunt a l'hora del seu desenvolupament. I si volem millorar la seva eficàcia, les marques solen disposar en opció d'equips més potents, que també, ofereix la indústria auxiliar.

[LLEGIR MÉS]
Transferncia-dun-vehicle-per-herncia

Transferència d'un vehicle per herència.

24/01/2018

Quan vam heretar un vehicle es obligatori realitzar una transferència per herència, un Tràmit per modificar la titularitat del vehicle de la persona morta a l'hereu.

Documentació necessària:

• Sol·licitud en imprès oficial per Canvis de titular.

• DNI, passaport o targeta de residència en vigor de l'Interessat.

• Taxa de transferència pagada (54 €).

• Liquidació de l'Impost de Successions (varia per comunitats autònomes).

• Escriptura d'herència en la qual figuri el vehicle i el BENEFICIARI.

[LLEGIR MÉS]
Cinc-consells-per-conduir-amb-pluja

Cinc consells per conduir amb pluja.

24/11/2017

Compartim uns consells per conduir de forma segura quan plou. És important que sapiguem que, en cas de aquaplaning, haurem subjectar el volant amb fermesa i evitar canvis bruscos de suport, com frenar o accelerar fort, per evitar que el cotxe pugui desestabilitzar-se.

[LLEGIR MÉS]
Efectes-del-canvi-dhora-en-els-conductors

Efectes del canvi d'hora en els conductors.

25/10/2017

La matinada de dissabte 28 al diumenge 29 d'octubre haurà retardar els rellotges una hora. Dormirà una hora més, però, a canvi, ha de disposar de menys hores de llum solar. Els conductors, per tant, circularan més temps de nit. A això se li afegeix també condicions climatològiques adverses, pròpies d'aquesta estació, com la pluja o la boira, que compliquen la conducció.
Veure i ser vist
La DGT aconsella als conductors que no disposen de dispositius de Llums de Conducció Diürna (LCD), que portin les d'encreuament encesos.

[LLEGIR MÉS]
Per-la-seguretat-de-tots-guardem-la-distncia

Per la seguretat de tots, guardem la distància.

22/06/2017

No respectar la distància de seguretat és el motiu de molts accidents. Per això sol·licitem a les administracions que en autopistes i autovies en les sortides de ciutats en entrades a túnels i ports de muntanya senyalitzen la distància de seguretat amb marques vials antideslizants.

[LLEGIR MÉS]
els-efectes-dels-medicaments-en-la-conducci

els efectes dels medicaments en la conducció

11/04/2017

 

Quan hem d'estar alerta?

Així, Posa-li Fre proposarà al llarg de la seva campanya un seguit de recomanacions en aquest sentit a l'hora de posar-se al volant perquè sempre que es comenci a prendre un nou medicament, encara que sigui sense recepta, incloses les substàncies o altres productes a força de plantes medicinals, tots tinguem en compte preguntar al professional sanitari sobre els riscos de conduir mentre duri el seu tractament i consultar el prospecte.

A més, cal prestar especial atenció al començament del tractament, davant d'un canvi de la dosi, quan es prenen diversos medicaments alhora, si es consumeix alcohol, si s'aprecien símptomes de cansament i si el conductor és una persona gran.

 

[LLEGIR MÉS]
Consells-de-seguretat-per-a-motoristes

Consells de seguretat per a motoristes.

23/03/2017

Encara que el trajecte sigui curt o per zona urbana, has de portar un equip de protecció mínim que consisteix en botes, guants, jaqueta - amb proteccions tant a les espatlles com en esquena i els codos-, i el casc, aquest últim sempre ben cordat i amb la pantalla neta.

[LLEGIR MÉS]
Com-actuar-i-presenciar-un-accident-de-trnsit.-

Com actuar i presenciar un accident de trànsit.

14/02/2017

Cal saber que el deure d'auxili en aquests casos és una obligació i que, si no prestar-lo en la mesura de les nostres possibilitats, estem exposats a sancions per part de les autoritats.

Però abans d'actuar hem de saber que la nostra actuació ha de ser adequada, perquè una actuació inadequada pot provocar més danys en les víctimes que els ja soferts, així com provocar situacions de perill, tant per a elles com per a nosaltres mateixos.

[LLEGIR MÉS]
Els-elements-del-teu-vehicle-que-has-de-revisar-per-evitar-avaries

Els elements del teu vehicle que has de revisar per evitar avaries.

27/01/2017

El 20% de les avaries en carretera són degudes a la bateria i el 10% als pneumàtics. Per evitar quedar-vos tirats a la carretera és recomanable haver fet un manteniment del vehicle o, almenys, haver revisat determinats elements fonamentals com els que us expliquem a continuació.

[LLEGIR MÉS]
-Els-set-passos-a-seguir-quan-hi-ha-boira

Els set passos a seguir quan hi ha boira.

12/12/2016

La boira apareix, moltes vegades, per sorpresa. Per això, és important tenir en compte que fer i no trobar amb aquesta situació meteorològica quan conduïm. Augmentar la distància de seguretat i reduir la velocitat, el fill dels actes que tots els hacemosr. Però, què hauries frenar amb boira? T'ho expliquem.

[LLEGIR MÉS]
-Qu-volen-dir-els-panells-direccionals

Què volen dir els panells direccionals?

02/11/2016

Els Plafons direccionals es col·loquen Com a complement als senyals de perill i avisen de la Proximitat D'Una corba, Així Com el paràgraf Marcar la trajectòria de La Mateixa. Segons Haia, un, o se superposin dos o tres, Indiquen Quant Hi ha Que Reduir la Velocitat.

[LLEGIR MÉS]
Set-sistemes-de-retenci-de-menys-a-ms-segurs-per-dur-a-la-teva-mascota-al-cotxe

Set sistemes de retenció, de menys a més segurs, per dur a la teva mas...

10/10/2016

Si la teva mascota és petita, la millor manera de dur-la és un transportí al terra del vehicle.

Si el teu fidel amic és gran, el més recomanable és col·locar el transportí al maleter, en posició transversal a la direcció de la marxa. I si busques una major seguretat, combinem aquest sistema amb la reixeta divisòria.

En qualsevol cas, utilitza sempre un sistema de subjecció adequat, no deixis que l'animal vagi en braços, consulta al veterinari per prevenir marejos, no deixis a la seva mascota a l'interior del vehicle amb altes temperatures i quan obris la porta, anticipa't a situacions de risc, perquè l'animal pot sortir corrent i llançar-se a altres cotxes.

[LLEGIR MÉS]
El-cintur-de-seguretat-i-els-sistemes-de-retenci-infantil-objectius-de-la-nova-campanya-de-la-DGT

El cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil objectius ...

15/09/2016

Un de cada quatre morts l'any passat en turisme i furgoneta no feia ús del cinturó de seguretat en el moment de l'accident.
Posada en funcionament de 222 càmeres en carreteres que controlen per mitjans automatitzats l'ús del cinturó de seguretat.
Els menors d'edat d'estatura igual o inferior a 135 cm han d'anar asseguts als seients del darrere.
Els desplaçaments curts (anada i tornada del col·legi) és on s'acumula el major nombre de conductes de risc entre els menors.

[LLEGIR MÉS]
El-pas-de-vianants-intelligent-que-sillumina-quan-creuen-vianants-arriba-a-Espanya

El pas de vianants intel·ligent, que s'il·lumina quan creuen vianants,...

21/04/2016

Cambrils, a Tarragona, ha estrenat el pas de vianants intel·ligent que, mitjançant uns sensors de pressió, detecta si hi ha persones que es disposen a creuar i alerta als conductors amb senyals lluminosos LED perquè detinguin el vehicle. D'aquesta forma garanteix una major seguretat per al vianant.

[LLEGIR MÉS]
La-DGT-incrementa-el-control-de-ls-del-cintur-de-seguretat-entre-els-ocupants-dels-vehicles

La DGT incrementa el control de l'ús del cinturó de seguretat entre el...

15/03/2016

Gairebé 200 persones moren a l'any quan viatjaven en turisme o furgoneta sense fer ús del cinturó de seguretat.
La DGT està provant tres càmeres situades en carreteres que vigilen l'ús del cinturó de seguretat. Es preveu que al llarg de l'any s'instal·lin un total de 270.
L'ús d'aquest dispositiu és menor en els seients posteriors, en vies urbanes i en els municipis de menys de 60.000 habitants.
Els menors d'edat d'alçada igual o inferior a135 cm han d'anar asseguts en els seients posteriors.

[LLEGIR MÉS]
La-majoria-dels-cotxes-ja-respecten-els-passos-avanats-per-a-motocicletes

La majoria dels cotxes ja respecten els passos avançats per a motocicle...

02/03/2016

Per desgràcia el problema és que és una mesura molt poc coneguda.
Les administracions haurien d'explicar i difondre aquest tipus de mesures. En moltes ocasions els vianants creuen davant dels cotxes en desconèixer els avança

[LLEGIR MÉS]
No-respectar-la-distncia-de-seguretat-ni-els-cedeixi-els-pecats-dels-espanyols-al-volant

No respectar la distància de seguretat ni els cedeixi, els pecats dels ...

29/02/2016

Saltar-se els cedeixi el pas i no respectar la distància de seguretat són els principals "pecats" dels conductors espanyols, segons els resultats d'un estudi que ha publicat l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). L'informe s'ha elaborat amb 660 entrevistes sobre els hàbits dels espanyols al volant, les respostes del qual han estat "preocupants", segons conclou l'organització.

[LLEGIR MÉS]
El-senyal-

El senyal

29/02/2016

En l'actualitat la majoria de la població porta un telèfon damunt. Davant aquesta situació, a Suècia s'han vist obligats a incorporar aquest nou senyal en el seu codi de circulació. Amb aquest senyal, les autoritats sueques pretenen advertir als conductors del perill que suposen els vianants enganxats als seus smartphones.

[LLEGIR MÉS]

28/07/2015

Potser et sorprengui conèixer les dades de la sinistralitat de la UE i del lloc que ocupa Espanya en ells. Estem al capdavant en reducció de morts des de 2001-2014 i entre els cinc millors en xifres globals: solament ens supera Regne Unit, Suècia, Holanda i Dinamarca.

Prem Llegir més per veure la infografia.

[LLEGIR MÉS]
Com-guardar-la-distncia-de-seguretat-entre-vehicles

Com guardar la distància de seguretat entre vehicles.

24/07/2015

Infografia molt *didàctica sobre com guardar la distància de seguretat entre vehicles.

Prem sobre el link de la *notícia [Llegir més] per veure la imatge de la infografia.

[LLEGIR MÉS]
Vdeo-sobre-lequipament-dels-motoristes.-Font-

Vídeo sobre l'equipament dels motoristes. (Font:

21/07/2015

Observa un interessant vídeo de *Securite *Routiere sobre l'equipament dels motoristes.

 

[LLEGIR MÉS]
Els-menors-que-mesurin-menys-d135-metres-no-podran-viatjar-en-el-seient-davanter-del-cotxe

Els menors que mesurin menys d'1,35 metres no podran viatjar en el seien...

20/07/2015

Els Menors que no superin 135 cm no podran anar en seient davanter.

La mesura, aprovada avui en el consell de Ministres, entrarà en vigor l'1 d'octubre.
Solament hi ha dues excepcions: quan els seients posteriors vagin ocupats per altres menors amb les seves cadires de retenció o es tracti de vehicles *biplaza.

(entra en la notícia per veure el *video)

[LLEGIR MÉS]

Conductor sense cinturó de seguretat surt disparat en xoc

29/05/2015

Conductor sense cinturó de seguretat surt disparat en xoc.

[LLEGIR MÉS]
Trfic-redueix-el-marge-de-tolerncia-daquests-dispositius-en-els-excessos-de-velocitat-en-les-carreteres

Tràfic redueix el marge de tolerància d'aquests dispositius en els exc...

08/05/2015

En vies amb límit de 120 km/h, el radar saltava abans a partir dels 134, ara ho farà als 131. En aquelles vies amb velocitat limitada a 100 km/h, la tolerància és de 9 quilòmetres, per la qual cosa la multa es posarà a partir de velocitats de 109. Finalment, en carreteres amb límit de 50 km/h, abans saltava als 70 i ara la foto es farà a partir dels 58 km/h.

[LLEGIR MÉS]
Gaireb-la-meitat-dels-conductors-desconeix-els-punts-que-t-en-el-perms-de-conduir

Gairebé la meitat dels conductors desconeix els punts que té en el per...

04/07/2014

Et donem les claus per saber quants punts teniu en el vostre permís de conduir!

[LLEGIR MÉS]

09/05/2014

Aquesta és la nova tabla de velocitats i sancions de la DGT, aplicable a partir del dia 9 de maig de 2014.

[LLEGIR MÉS]
El-cintur-de-seguretat-i-els-sistemes-de-retenci-infantil-objectius-de-la-nova-campanya-de-la-DGT

El cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil objectius ...

00/00/0000

Un de cada quatre morts l'any passat en turisme i furgoneta no feia ús del cinturó de seguretat en el moment de l'accident.
Posada en funcionament de 222 càmeres en carreteres que controlen per mitjans automatitzats l'ús del cinturó de seguretat.
Els menors d'edat d'estatura igual o inferior a 135 cm han d'anar asseguts als seients del darrere.
Els desplaçaments curts (anada i tornada del col·legi) és on s'acumula el major nombre de conductes de risc entre els menors.

[LLEGIR MÉS]