Aturar el cotxe amb seguretat.

El que costa frenar per tipus de vehicle

La distància de frenada depèn de moltes variables: estat i temperatura del ferm, dels pneumàtics, amortidors, pes més càrrega i, sobretot, de la velocitat del vehicle. A més, no serà la mateixa en un compacte que un SUV, que li duplica gairebé en pes, o un esportiu.(Cliqueu a la imatge per accedir a la infografia)

Tipus de fre: disc i tambor

Actualment, la indústria automotriu utilitza dos tipus principals de frens: de disc i de tambor. Gairebé tots els cotxes i motos munten sempre discs en l'eix davanter, mentre els tambors són utilitzats en l'eix posterior de les versions bàsiques dels segments inferiors, les més econòmiques.

La base, en qualsevol cas, és igual, amb els mateixos components en el sistema principal a través d'un circuit que permet que arribi la força per la pressió del fluid.

Els frens de disc disposen d'un disc solidari a la boixa de cada roda i són més efectius i potents, evacuant millor la calor. El seu diàmetre depèn del pes del cotxe, de les seves prestacions ... i del que puguem pagar.

El sistema de tambor és més econòmic i, encara que ofereix una major superfície de fricció, no té la mateixa capacitat que els discos i dissipa pitjor la calor que es produeix amb el fregament. El tambor va unit al rodet i en el seu interior van les sabates, que són les exerceixen la pressió.

 

FONT: http://revista.dgt.es/es/multimedia/infografia/2018/0424frenos-por-tipo-de-vehiculo.shtml#.WvwAc5ubsdU