Els principals dubtes dels conductors novells.

Els que s'acaben de treure el carnet solen tenir dubtes de nocions bàsiques com els avançaments en carretera, la conducció nocturna o la col·locació de les cadiretes de retenció infantil, segons ha esbrinat l'Associació Professional d'Empreses Formadores en Seguretat Viària, Formaster.

En el cas dels avançaments en carretera, l'associació assenyala que, possiblement, és la situació més important i que més problemes suposa a un conductor novell, mentre que en el cas de la conducció nocturna el que passa és que tant els exàmens com les classes se solen realitzen en horari diürn, de manera que conduir a la nit no és habitual i no estan tan acostumats.

Una altra situació que genera dubtes entre els conductors novells és la conducció davant condicions cimatológicas adverses. Arrencar en costa també és un problema per als conductors novells, i és que aprendre a jugar amb els pedals de fre, embragatge i accelerador per arrencar en una zona de fort pendent és una maniobra molt difícil per a ells, segons Formaster.

Quant als conceptes, destaca el correcte ancoratge de la cadireta de retenció infantil en un cotxe i el sistema ISOFIX ja que és habitual que els nous conductors coneguin la teoria i no la pràctica.

Una cosa semblant succeeix a l'hora de col·locar embalums al cotxe, sigui al maleter oa l'habitacle del vehicle en desplaçaments més llargs.

La resta de dubtes estan relacionades amb l'adequat compliment d'un part d'accident, com actuar davant d'un cop, com realitzar una immobilització d'emergència o posar gasolina.

 

 

FONT: http://compromiso.atresmedia.com/ponlefreno/noticias/principales-dudas-conductores-noveles_201612165853d5710cf20341e405262e.html