Els set passos a seguir quan hi ha boira.

1 Augmenta la distància de seguretat Si en conduir et trobes amb boira, disminueix progressivament la velocitat per adaptar-la a les noves condicions de visibilitat. Et recomanem que no ho facis de forma brusca, perquè has de tenir en compte al conductor que vagi darrere la teva vehicle. En aquests casos, la Direcció General de Trànsit estableix la regla 3 V: Visibilitat = Velocitat = Vehicle davanter. Això vol dir que, per exemple, amb una visibilitat de 10 metres hem de circular a 10 km / h i separar-nos 10 metres del vehicle que va davant de nosaltres.

2 Fes-te veure amb els llums Amb boira cal activar la llum de posició les d'encreuament. El llum antiboira davanter és opcional la del darrere és obligatòria en condicions de boira densa. Si consideres que hi ha opcions d'enlluernar a la resta d'usuaris de la via o estar aturat en una retenció, hauràs apagar-les. Alguns conductors penses que en encendre les llargues augmentessin les visibilitat i els altres conductors els veuran millor. Res més lluny de la realitat. Els llums llargues es reflectiran en la boira i dificultaran encara més la poca visibilitat. Sense oblidar-nos que sempre molestaran a la resta de conductors.

3 Sempre per la dreta Aquesta regla s'estén, en vies interurbanes, encara que no hi hagi boira. Però havent boira, amb més raó. Si la boira és molt densa, pren com a referència la línia contínua blanca de la dreta de la calçada. Una altra opció és seguir el trajecte del vehicle que et precedeix, però recomanem que no et confiïs, perquè si el conductor es confon, tu també.

4 El parabrisa, lliure de baf En Posa-li Fre ja us hem donat algunes recomanacions per treure el gel dels 'netes'. En el cas del baf us aconsellem utilitzar els eixugaparabrises de forma intermitent. Si el baf està a la part interior, el truc està en dirigir l'aire del ventilador cap als vidres i, si amb això no n'hi ha prou, sempre podem obrir les finestres (malgrat el fred).

5. El fre suau i intermitent Què vol dir això? Que si trepitges el fre de manera delicada evitarà que les rodes es bloquegin i si ho fas abans del que és habitual i de forma intermitent, els vehicles podran veure't amb una distància major i així la seguretat augmentarà.

6. Baixa la música de la ràdio Sembla un consell innecessari, però no ho és. Quan conduïm amb condicions meteorològiques adverses hem de tenir els cinc sentits activats. Per això, us recomanem que baixeu el volum de la música. D'aquesta manera, quan la velocitat es redueix, l'oïda et pot ajudar a advertir la proximitat d'un vehicle. Per exemple, a les cruïlles sense visibilitat, si baixes la finestreta podràs escoltar si ve un cotxe que no veus.

7. Si dubtes, per Si la boira és molt densa i amb prou feines queda visibilitat, la millor opció és aturar. Busca un lloc segur on esperar ocn el cotxe fins que la boira es dissipi. Si en aquest moment no trobes un lloc segur per aturar, fes-ho a prop del voral dret i encén els llums d'emergència.

Si necessites abandonar el vehicle, deixa els llums d'emergència posades, abriga't, posa't l'armilla reflectant i avisa de la teva situació per telèfon. Per acabar, tenim una recomanació que serveix per a les anteriors: calma. En aquests casos la pressa no és bona companya de viatge. Redueix la velocitat, presta molta atenció a les circumstàncies i, si la situació empitjora, no dubtis a parar.

 

FONT: http://compromiso.atresmedia.com/ponlefreno/consejos/siete-pasos-seguir-cuando-hay-niebla_2016012258356bf40cf244336f11a768.html